Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Invallen in Sky ECC-onderzoek smokkel ruim 16.000 kilo cocaïne door drugsbende geleid vanuit Dubai

In een Sky ECC-onderzoek naar drugssmokkel via de haven van Antwerpen zijn invallen verricht en verdachten aangehouden. De organisatie zou meer dan 16.000 kilo hebben binnengehaald.

Agenten vielen bij de actie in een tiental panden bij verdachten die betrokken zouden zijn bij de grootschalige drugssmokkel. De vermeende leider van deze criminele organisatie, een 35-jarige man uit Deurne, en verschillende medeverdachten zouden in Dubai verblijven.

Volgens de Belgische recherche zou de leider beroep hebben gedaan op familieleden en kennissen om containers naar loodsen te rijden en voor de handel in cocaïne. Uit het onderzoek blijkt dat de organisatie gebruik heeft gemaakt van verborgen ruimtes in auto’s en verborgen ruimtes in appartementen.

Uit het onderzoek blijkt dat de drugsbende gelinkt kan worden aan de invoer van zeker 16,2 ton cocaïne via de haven van Antwerpen tussen januari 2020 en november 2020. Bij de invallen zijn uiteindelijk zes verdachten aangehouden in Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Merksem, Wijnegem en Brussel. Het gaat om mannen tussen 29 en 37 jaar.