De politie heeft in een onderzoek naar wapenhandel invallen verricht en verdachten aangehouden.

Agenten vielen donderdagavond op zeventien locaties binnen en hebben doorzoekingen verricht. Het gaat om woningen en bedrijfspanden in Oosterwolde, Roosendaal, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Beilen, Stadskanaal, Roden, Marum, Dedemsvaart en Winschoten.

De actie was het gevolg van een maandenlang onderzoek naar een aantal verdachten. In totaal zijn tien personen aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Oosterwolde een 34-jarige man uit Leeuwarden, een 31-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man uit Roosendaal, een 35-jarige man uit Beilen, een 43-jarige man uit Marum, Een 38-jarige vrouw uit Groningen, 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen van 24 en 33 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats. De verdachten zitten allen in volledige beperkingen.

Bij de aanhouding in Drachten zag een agent zich genoodzaakt om te schieten. Hierbij is de 43-jarige verdachte in zijn been geraakt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Het onderzoek naar de wapenhandel en mogelijke drugshandel wordt voortgezet.