Vrijdagavond zijn bij invallen in twee koffiehuizen in Amsterdam Oost twaalf personen aangehouden. De politie viel binnen nadat er informatie was binnengekomen dat in beide koffiehuizen illegaal gegokt zou worden.

Even voor 22.00 uur vielen agenten een koffiehuis aan de Sumatrastraat binnen. Bij de actie werd ook een arrestatieteam ingezet omdat de politie informatie had dat er mogelijk vuurwapengevaarlijke personen aanwezig zouden zijn in het koffiehuis. Het pand werd afgeschermd met zwarte schermen en alle aanwezigen werden naar buiten geleid. In totaal zijn acht personen aangehouden, onder andere omdat ze geen id-kaart bij zich hadden, voor belediging, het niet voldoen aan een bevel en/of vordering en voor het faciliteren van illegaal gokken.

Rond 00.30 uur viel de politie een tweede koffiehuis aan de Javastraat in Oost binnen. Hier werden vier personen aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren en voor het faciliteren van illegaal gokken. De politie zal de resultaten overleggen aan de gemeente Amsterdam die zullen beoordelen wat er met de koffiehuizen zal gaan gebeuren.