Invallen en aanhoudingen in onderzoek drugshandel gelinkt aan loungecafé

De politie heeft invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel gelinkt aan onder meer een loungecafé in Alphen aan den Rijn.

Naar aanleiding van informatie over mogelijke drugshandel startte de politie in november 2019 een onderzoek. Uit het onderzoek kwamen vier hoofdverdachten uit één familie naar voren. De drugs werden in een garagebox opgeslagen en van daaruit verdeeld en verhandeld. De recherche vermoedt dat de drugs ook naar het buitenland werden getransporteerd.

Naast doorzoekingen in de woningen van de verdachten werd ook een garagebox doorzocht. Daar werden goederen die verband houden met de drugshandel aangetroffen en in beslag genomen. Bij de aanhoudingen werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Een loungecafé aan de Van Nesstraat waar de verdachten volgens het onderzoeksteam bijeen kwamen, is eveneens doorzocht. Dit café, eigendom van een van de verdachten was eerder al tijdelijk gesloten door de gemeente. ‘Wij denken dat het geld dat met de drugshandel verdiend werd, via dit loungecafé werd witgewassen. Zo probeerden de verdachten kennelijk hun inkomsten te verklaren. Daarnaast maakten ze ook misbruik van uitkeringen, huursubsidies en toeslagen.’ Aldus teamchef John Nieumeijer.

Het onderzoeksteam geeft zijn bevindingen aan de gemeente door. Die zal de nodige bestuurlijke maatregelen nemen. Bij de acties zijn in totaal zes verdachten van 26 tot 39 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.