Invallen met 135 agenten en inbeslagname woningen, bedrijfspanden en geld in onderzoek kweken wiet

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt met 135 agenten invallen verricht en meerdere verdachten opgepakt. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op woningen, bedrijfspanden en geld.

Naar aanleiding van een tip november vorig jaar over een wietkwekerij in een pand in Silvolde, stelde de politie een onderzoek in. Uit dit onderzoek kwamen de namen van een aantal verdachten naar voren die ook in andere onderzoeken werden genoemd. De politie kwam vandaag in actie en heeft op meerdere locaties invallen verricht. De wietkwekerij in Silvolde is vanmiddah ontmanteld. Er werden ongeveer 1000 planten aangetroffen.

Het onderzoeksteam kwam erachter dat de groep verdachten niet alleen op een illegale manier geld verdienden, maar ook nog eens extra geld wisten te verdienen door het te investeren in verschillende panden door heel Nederland. Daarvoor werden katvangers ingezet. De politie heeft zes woningen, een bedrijfspand en vier voertuigen in beslag genomen.

Drie personen zijn aangehouden en vastgezet. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man uit Rotterdam en een vrouw uit Baarn. De verdachten zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Het onderzoek naar de grootschalige hennepteelt wordt voortgezet.