Invallen met 150 agenten in panden Noord en Zuid-Holland in onderzoek Poolse drugsbaas in villa Spanje

De politie heeft met ruim 150 agenten invallen verricht in een Pools drugsonderzoek.

Agenten vielen in Noord en Zuid-Holland binnen in meerdere panden. In de Noord-Hollandse gemeenten Koggenland, Stede Broec en Hoorn doorzocht de politie zeven woningen en drie bedrijfspanden. Vier mannen van 50, 41, 33 en 33 jaar werden aangehouden. Ook in Rotterdam werd een woning doorzocht, waarbij een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw werden aangehouden.

Tijdens de doorzoekingen zijn onder meer twee wapens in beslag genomen, soft- en harddrugs, duizenden euro’s aan cash en cryptovaluta, onderdelen van een drugslab en digitale gegevensdragers. Verder werden in een van de bedrijfspanden pallets aangetroffen met 360.000 illegale sigaretten, bestemd voor internationale handel. Deze zijn in beslag genomen en de douane heeft een naheffing en een boete opgelegd.

De opgepakte verdachten zijn voorgeleid en zullen worden overgeleverd aan Polen om daar te worden vervolgd voor internationale drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In hetzelfde onderzoek werden eerder in verschillende landen aanhoudingen verricht en grote hoeveelheden drugs in beslag genomen. De leider van de drugsbende werd in een villa in Spanje gepakt. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt.