© Crime-Nieuws.nl

Invallen met 350 agenten, drones en helikopter bij drugsbende verdacht van grootschalige kweek en handel in wiet

De Belgische politie heeft een drugsbende opgerold die zich bezighield met grootschalige kweek en handel in wiet.

Eerder deze week kwam de politie in Antwerpen in actie en heeft invallen verricht bij leden van de criminele organisatie. De verdachten werden opgepakt tijdens gelijktijdige doorzoekingen op 38 locaties in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel en Namen. Hierbij werden naast zes actieve wietkwekerijen ook grote partijen drugs, geld en wapens aangetroffen

Het onderzoek nam ruim zes maanden in beslag. Daarbij bleek dat de bende geconcentreerd was in Antwerpen, maar actief door het hele land. Er werden meerder wietkwekerijen opgezet en iedereen had zijn eigen rol. Zo waren er onder meer bewakers, soort onderhoudsmannen en leveranciers.

In totaal werden er om en bij de 350 agenten ingezet. De actie werd ook gecoördineerd vanuit de lucht. Naast de politiehelikopter werden er ook drones ingezet. De politie nam ruim 188.000 euro cash, 6400 wietplanten, 23 kilo wiet en meerdere voertuigen in beslag, waaronder een Porsche en BMW. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.