© Policia Nacional

Invallen na observaties in onderzoek grote drugstransporten vanuit Spanje naar Nederland

In Spanje zijn bij een actie meerdere verdachten aangehouden voor drugstransporten van Spanje naar Nederland.

Dat heeft de Policia Nacional bekendgemaakt. Het onderzoek werd in november 2020 gestart nadat er invallen werden verricht bij een drugsbende. Hierbij werden acht Nederlanders aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor het smokkelen van zeker 6000 kilo cocaïne. De verdachten werkten vanuit Nederland en waren regelmatig in Spanje om de drugstransporten te coördineren.

Verder onderzoek na de aanhoudingen in november leidde tot een aantal nieuwe verdachten. Er zijn observaties gedaan waarbij agenten zagen hoe er een drugstransport werd voorbereid. Een partij van 188 kilo cocaïne werd van Galicië naar Madrid vervoerd. Toen het transport arriveerde bij een loods in Madrid kwam de politie in actie.

Bij invallen heeft de politie gelijktijdig in Galicië en Madrid vier mannen aangehouden. Er is ook drugs in beslag genomen. Het gaat om 188 kilo cocaïne, 600 gram methamfetamine, twee kilo hasj en dertien kilo wiet. Het onderzoek naar het drugsnetwerk uit Nederland wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

© Policia Nacional