Wiet, donkere wolken en regen op komst. © crime-nieuws.nl

Geld, vuurwapens en drugs bij invallen in Overijssel inzake grootschalige hennepteelt

In het kader van een onderzoek inzake grootschalige en georganiseerde hennepteelt heeft de politie eenheid Oost-Nederland op verschillende plaatsen in Overijssel invallen gedaan. Daarbij werd onder meer beslag gelegd op contant geld, vuurwapens en drugs.

De politie deed invallen op meer dan twintig locaties in Almelo, Zwolle en Twenterand. Daarbij kregen ze hulp van speciale zoekteams van defensie en speurhonden. Bij de actie zijn in totaal 15 mannen aangehouden in de leeftijd van begin 20 tot 50 jaar. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepteelt, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Bij de grote actie werden in totaal 350 medewerkers van verschillende diensten ingezet.

De politie heeft op verschillende plaatsen geld aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er een hoeveelheid, vermoedelijk, xtc-pillen en circa 30 kilogram hasj en wiet gevonden. Verder zijn bij de invallen vuurwapens en een gasalarmpistool in beslag genomen. Op verschillende locaties zijn voertuigen door onder meer de belastingdienst afgepakt. Twee bedrijven worden mogelijk gesloten door de gemeente Almelo.