Invallen Rotterdam en omstreken wegens onderzoek naar drugshandel (UPDATE)

Dinsdag 28 mei heeft de politie in Rotterdam en in Eerbeek in totaal zes mensen aangehouden. Zij worden allen verdacht van de handel in verdovende middelen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanhoudingen van vandaag zijn het resultaat van een 6 maanden durend onderzoek dat werd gestart nadat de politie informatie/tip had binnengekregen over mogelijke drugshandel. In het kader van dat onderzoek zijn er vandaag meerdere invallen en doorzoekingen gedaan in loodsen en woonhuizen op diverse locaties in en buiten Rotterdam, waaronder een woonwagenkamp op het Terbergsehof eveneens in Rotterdam.

Bij de doorzoekingen wordt de politie bijgestaan door zogenaamde Advanced Search Teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over apparatuur dat door muren en objecten kan kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(UPDATE)

Bij de doorzoekingen van vandaag zij enkele tientallen kilo’s wiet aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd er een stroomstootwapen en gestolen motorfiets aangetroffen en in beslag genomen.

Bron: Politie