Van der Valk Hotel in Rotterdam-Blijdorp © google maps

Invallen en doorzoekingen na massale vecht- en schietpartij Mongols vs. Hells Angels

De politie heeft na de massale vechtpartij tussen leden van de Mongols en de Hells Angels bij de Van der Valkhotel in Rotterdam-Blijdorp op veel plaatsen in het land invallen en doorzoekingen gedaan. Daarbij werden vuurwapens, drugs en geld in beslag genomen.

Direct na de aanhoudingen startte de politie een onderzoek en een dag later werd op negentien locaties in Nederland een doorzoeking verricht. Het gaat om woningen en een winkelpand in Rotterdam, Barendrecht, Amsterdam, Schiedam, Oostrum, IJmuiden, Haarlem, Alkmaar, Berkenwoude, Gouda, Den Helder, Baarn en Delft. De politie trof onder meer vuurwapens en slag- en stroomstootwapens aan. Daarnaast werd een hoeveelheid soft- en harddrugs, 55.000 euro aan contanten en een hoeveelheid vals geld gevonden en in beslag genomen.

In totaal zitten 23 mannen vast voor betrokkenheid bij de vecht- en schietpartij afgelopen donderdag bij het Van der Valkhotel in Rotterdam. De verdachten komen uit Schiedam, IJmuiden, Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp.