Invallen voor grootschalige drugssmokkel bij grote actie tegen Albanese drugsbende

De polite heeft in een onderzoek naar een Albanese drugsbende aanhoudingen verricht.

Op verzoek van de Belgische politie heeft de politie in Breda en Etten-Leur doorzoekingen verricht. Hierbij werden een 31-jarige man en een 29-jarige man uit Breda en een 28-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Op het moment van de doorzoekingen vonden er tegelijkertijd ook in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland doorzoekingen plaats.

Volgens Europol zijn deze aanhoudingen verricht in verband met een groot crimineel netwerk uit Albanië. De mannen worden verdacht van grootschalige drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa door het gebruik van zeecontainers. De drugs werden gesmokkeld in de containers en verder verspreid in Europa door voertuigen met geavanceerde verborgen compartimenten.

Het vermoeden bestaat dat dezelfde criminele groep ook verantwoordelijk is voor het beheer van wietkwekerijen in Spanje en Duitsland waar zij grote hoeveelheden wiet bewerken en verwerken, voordat het overgebracht werd naar Europese landen voor handel en distributie.

De vermoedelijke leider achter dit netwerk zou gearresteerd zijn in België door de politie in Antwerpen. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.