Drietal opgepakt om invoer partij coke

Vorig weekeinde zijn drie mannen aangehouden die verdacht worden van de invoer van een partij cocaïne. De rechter-commissaris heeft deze week het voorarrest van de drie mannen met 14 dagen verlengd.

Vrijdagavond werd door de douane in een container bij een bedrijf op de Heijplaat 50 kilo cocaïne gevonden. De daaropvolgende nacht werden op het terrein mensen gezien die daar vermoedelijk niet thuishoorden. Daarop werden de politie en Douane gewaarschuwd, die ter plaatse kwamen met onder meer een politiehond en een helikopter.

Op het terrein werden twee mannen gelijk aangehouden. Bij de aanhouding werd één van de twee gebeten door de politiehond. Een derde verdachte ging bij het zien van de politie en Douane er direct vandoor in een auto. De vluchtende man reed door de slagboom van het bedrijfsterrein en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op de Slinge tot stilstand gebracht en aangehouden.

De drie aangehouden mannen zijn een 28-jarige Rotterdammer, een 25-jarige Albanees en een 37-jarige Joegoslaaf Montenegrijn. Het drietal is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hun voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. De drugs zijn inmiddels vernietigd.