IS claimt zonder enig bewijs bloedbad met tientallen doden in Las Vegas

De 64-jarige Stephen Paddock die afgelopen nacht in Las Vegas meer dan 50 personen heeft doodgeschoten, zou dit in opdracht van Islamitische Staat hebben gedaan. Dat beweert de terreurgroep zonder enig bewijs.

IS claimt alles wat ze goed uitkomt om angst en verderf te zaaien. Het persbureau van de terroristen claimt nu dat de schutter in opdracht van de Islamitische Staat heeft gehandeld. Volgens Amaq, het persbureau van DAESH, bekeerde de man zich enkele maanden geleden.

Bewijs voor deze claim wordt niet geleverd door de terreurgroep. Een hooggeplaatste Amerikaanse regeringsfunctionaris heeft in een reactie laten weten dat de claim niet serieus genomen moet worden. Tot nu toe is niet duidelijk waarom Stephen Paddock het vuur opende op concertgangers.

Bij de schietpartij vielen zeker 50 doden en 400 gewonden. In de hotelkamer van Paddock, van waaruit hij het vuur opende, werden tien wapens gevonden. De man heeft zichzelf van het leven beroofd voor de politie naar binnenstormde in zijn hotelkamer op de 32ste verdieping.

https://youtu.be/s3HSNQ9zHRM