XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne. © crime nieuws

OM eist jaren cel en 236.000 euro van verdachte drugsdealen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 37-jarige man uit Zwolle vier jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist op verdenking van het dealen van drugs rond verslavingsinstelling Omnizorg in Apeldoorn. Daarnaast wil het OM de man voor 236.000 euro plukken.

De man wordt ervan verdacht in de periode van juli 2014 tot december 2015 ‘loopjongens’ geregeld te hebben in Apeldoorn om bij en rond Omnizorg harddrugs te verkopen en gebruiken. “Een zeer kwetsbare groep dus, die hij heeft gebruikt om er zelf beter van te worden. Hij zet de mensen onder druk door geweld te gebruiken of ermee te dreigen”, aldus de officier van justitie.

De man zou na het uitzitten van een eerdere gevangenisstraf, ook voor drugsdealen, meteen zijn doorgegaan met het dealen van drugs. Op 7 december 2015 werd hij samen met een aantal medeverdachten aangehouden. Daarbij werd cocaïne, heroïne en hasj in zijn auto aangetroffen. Naast drugsdealen en drugsbezit wordt de man ook verdacht van een mishandeling en openlijke geweldpleging.

De rechtbank Gelderland, locatie Zutphen, doet op 4 april 2016 uitspraak.