Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Jaren cel geëist tegen ouders uit Brabant voor uithongeren en mishandelen kinderen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot vier jaar cel geëist tegen twee ouders uit het Brabantse Molenschot voor het uithongeren van hun kinderen.

Vijf van hun zeven kinderen waren volgens justitie zodanig uitgehongerd dat er sprake was van poging doodslag. De slachtoffers zijn tussen de zes en twaalf jaar oud. Op school kregen ze al snel door dat er iets ernstig mis was toen de kinderen eten uit prullenbakken haalden of zelfs voedsel stalen van andere kinderen.

Naast het uithongeren hadden de kinderen ook blauwe plekken omdat ze werden geschopt en geslagen. De kinderen mochten thuis van hun ouders niet over eten praten of zeggen dat ze honger hadden. Deden ze dit wel dan kregen ze nog meer straf.

Justitie heeft nu vier jaar cel tegen de vader en bijna vier jaar cel tegen de moeder van de kinderen geëist. De ouders worden verdacht van poging doodslag, opsluiting en mishandeling. De ouders waren vorig jaar naar Nederland verhuisd. De verdachten hebben laten weten dat ze na hun detentie terug willen naar hun thuisland Japan. De rechter doet binnenkort uitspraak.