Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Jaren cel geëist tegen Rotterdamse juwelier die voor 140.000 euro liet pinnen met gestolen bankpassen

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een juwelier uit Rotterdam waar in een jaar tijd voor 140.000 euro is gepind met gestolen bankpassen.

De zaak kwam aan het rollen toen in mei vorig jaar met een gestolen bankpas voor 29.500 euro gepind was bij de juwelier. Een ‘klant’ kocht twee diamanten. Bij verder onderzoek bleek dat er mogelijk meerdere soortgelijke frauduleuze transacties zouden hebben plaatsgevonden. De strafzaak draait om zes pinacties met bedragen tussen de 10.000 euro en 30.000 euro en een totale waarde van 140.000 euro. In alle gevallen gebruikten de ‘klanten’ gestolen bankpassen en pincodes.

De politie kwam op 24 augustus vorig jaar in actie en heeft naast de 37-jarige eigenaar van de juwelier ook drie andere verdachten aangehouden op verdenking van witwassen. In hun telefoons vond de politie foto’s en filmpjes die gelinkt konden worden met fraude met betaalproducten.

Volgens de juwelier hebben de pinacties te maken met normale verkopen. Hiervan is volgens het OM echter geen administratie. Ook zijn er geen camerabeelden. Tegen de man is een gevangenisstraf van drie jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.