Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Jaren cel geëist voor mishandeling ex-lid motorclub Caloh Wagoh vanwege lopende schulden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist voor de mishandeling van een ex-lid van motorclub Caloh Wagoh.

Het slachtoffer zou op 7 juli 2018 door vier mannen bij zijn huis in Wageningen zijn opgewacht. Ze zouden hem hebben geschopt en geslagen, zijn clubhesje hebben afgepakt en hem een auto hebben ingetrokken. Vervolgens werd hij volgens de officier naar de woning gebracht van een van de verdachten, twee mannen van 29 en 45 jaar uit Soest.

Daar zou hij ten overstaan van vijf personen ter verantwoording zijn geroepen, vanwege lopende schulden. Het slachtoffer werd in de woning naar eigen zeggen opnieuw mishandeld. Vervolgens zou hij zijn ondergebracht in een woning in Amersfoort. Als gevolg van het geweld heeft de man letsel opgelopen aan zijn oog, oor en vinger, aldus de officier in zijn requisitoir.

Een van de verdachten heeft verklaard dat het slachtoffer op het matje is geroepen omdat hij dingen ‘niet zo netjes had gedaan’. Als je verkeerde keuzes maakt, kun je klappen verwachten, aldus de man. ‘Wij zijn geen kaartclubje waar we het uitpraten. Hij heeft gewoon een klap en een trap gehad.’

‘Verdachten hebben gehandeld op grond van eigen gemaakte regels en afspraken, en hebben die met geweld gehandhaafd. Ze hebben de gang van zaken gebagatelliseerd. Passend bij een outlawmotorclub hebben zij buiten de wet om bepaald dat ze het slachtoffer ter verantwoording moesten roepen, en ook hoe ze dat zouden doen. Ze hebben voor eigen rechter gespeeld. Dat is onacceptabel.’ Aldus de officier van justitie.

De officier is van mening dat beide verdachten niet alleen strafrechtelijk aansprakelijk zijn voor hun eigen aandeel, maar ook voor de handelingen die door de medeverdachten zijn uitgevoerd. Tegen de twee mannen heeft de officier celstraffen van vier jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.