Jaren cel voor online drugsdealer na verzenden 157 kilo MDMA in postpakketten

Een Britse rechtbank heeft een online drugsdealer veroordeeld tot een langdurige gevangenisstraf voor het versturen van 157 kilo harddrugs via de post.

De 26-jarige Mubinar R. kwam in beeld tijdens een onderzoek van de National Crime Agency. Agenten observeerden de verdachte op 28 juli 2020 en zagen hoe hij een pand in de plaats Tyne and Wear binnenging. Toen hij naar buitenkwam zijn de agenten in actie gekomen en hebben R. aangehouden. In zijn auto werden tien pakketten gevonden die geadresseerd waren aan personen in het buitenland.

De flat werd doorzocht en daar bleek 25 kilo MDMA, 13,4 kilo amfetaminesulfaat, verpakkingsapparatuur, een vacuümmachine, een labelprinter en een laptop te liggen. Tijdens het verhoor weigerde R. te praten met de politie. Later heeft hij besloten om schuld te bekennen inzake drugshandel via het dark web. De verdachte zou wereldwijd 104 pakketten hebben verstuurd met een totaalgewicht van 157 kilo. Hij handelde voornamelijk in MDMA. De via de labels teruggevonden pakketten waren bestemd voor adressen in het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Israël, Noorwegen, Thailand, Hong Kong en Kuala Lumpur.

De autoriteiten kregen ook veel bewijs tegen R, en andere personen in het drugsnetwerk via gekraakte Encrochat berichten. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot een celstraf van negen jaar. Twee medeverdachten worden nog gezocht en zijn voortvluchtig. Het onderzoek naar grootschalige handel via het dark web is nog in volle gang.