De rechtbank Oost-Brabant heeft jaren cel opgelegd voor een drugsdeal in Baarle-Nassau met undercoveragenten uit Spanje. Het ging om 65 kilo cocaïne.

Naar aanleiding van een verzoek van de Spaanse autoriteiten startte de politie een onderzoek. Twee Spaanse undercoveragenten reisden af naar Nederland en hadden verschillende ontmoetingen met de Nederlandse verdachten. Bij de tweede ontmoeting zijn door de verdachten in het garagebedrijf van één van hen in Baarle-Nassau drie pakketten cocaïne getoond en zijn aan de agenten monsters van deze pakketten en xtc-pillen meegegeven. Er werd vervolgens afgesproken dat de verdachten 65 kilo cocaïne zouden verkopen en leveren.

Bij de volgende afspraak werd 24 kilo geleverd en beloofd dat de rest van de afgesproken drugs binnenkort bezorgd zou worden. Eén van de agenten ging met de verdachten mee naar een andere locatie om te betalen voor de 24 kilo waarna de politie in actie kwam en een inval deed. De verdachten én undercoveragenten zijn toen aangehouden.

De drie verdachten uit Spanje, Baarle-Nassau, Breda en Roosendaal hebben jaren celstraf cel opgelegd gekregen. Een verdachte uit Breda moet 43 maanden zitten en de drie andere mannen kregen elk 40 maanden gevangenisstraf opgelegd voor de drugsdeal met undercoveragenten.