Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Jarige Willem Holleeder beticht zus Astrid van ‘Jordaancabaret’ en spelletjes

De jarige Willem Holleeder en zijn zus Astrid stonden vandaag weer tegenover elkaar in de rechtszaal. Het ging er heftig aan toe en Holleeder betichtte zijn zus van: ‘Jordaancabaret’. De Neus is vandaag 60 jaar geworden.

Het was vandaag minder druk in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam maar niet minder spectaculair. Willem Holleeder en zijn zus kwamen meerdere keren in botsing met elkaar en kregen wat woordenwisselingen. Er werden opnieuw geluidopnames afgespeeld die Astrid door de jaren heeft gemaakt. Het was opnieuw niet zeer belastend zoals beweerd werd maar eigenlijk is er nog niets nieuws op tafel gekomen qua opnames. De ‘ergste’ opnames zijn destijds in verschillende media afgespeeld maar die zijn ook niet belastend. Holleeder scheld zijn zussen uit maar dat is geen bewijs voor deelname of opdracht geven tot liquidaties.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.