Jasper S. was wellicht op weg naar de hoeren toen hij Marianne tegenkwam

Op basis van informatie uit politieverhoren is gebleken dat Jasper S. zijn slachtoffer Marianne Vaatstra heeft achtervolgd alvorens haar te verkrachten en te vermoorden. Jasper zou hebben gezien dat Marianne afscheid nam van twee vrienden en alleen verder fietste naar huis. Vervolgens is hij omgekeerd en heeft haar achtervolgd. Dat meldt de Volkskrant.

Jasper S. was die fatale Koninginnedag 1999 midden in de nacht een fietstocht gaan maken. Dat deed hij wel vaker ‘als het onrustig werd in zijn hoofd’. Volgens de Volkskrant kwam het zelfs weleens voor dat Jasper 36 km fietste naar Groningen om daar aangekomen wat prostituees te bezoeken. De keer dat S. werd aangehouden in een gestolen auto zou hij ook op weg zijn geweest naar Groningen.

Die fatale nacht 1 mei 1999 zou Jasper ook op zo’n nachtelijke tocht zijn geweest toen zijn aandacht werd getrokken door de blonde 16-jarige Marianne die alleen fietste. Hij draaide om achtervolgde haar en dwong haar op een gegeven moment onder dreiging van een mes om af te stappen van haar fiets. Daar gaf ze gehoor aan waarop S. haar verkracht en vermoord zou hebben.

Na 13 jaar en veel media aandacht, van onder meer Peter R. de Vries, is de zaak Vaatstra eindelijk opgelost door een grootschalig DNA onderzoek.

Het is en blijft een raadsel waarom Jasper aan het DNA onderzoek heeft meegedaan.

Aanstaande woensdag staat Jasper S. voor de rechter in een zogenaamde pro-formazitting.