Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Jetski’s, speedboot, tassen, auto’s en TV afgepakt bij invallen inzake grootschalige hennepteelt

De politie heeft invallen gedaan en aanhoudingen verricht in verband met grootschalige hennepteelt. Bij de actie zijn onder meer dure auto’s, twee jetski’s, een speedboot, tassen en een televisie in beslag genomen.

In een lopend onderzoek van de politie zijn vanaf december 2017 op diverse locaties in Hoogvliet, Pernis en Rotterdam wietkwekerijen opgerold. Bij de invallen zijn in totaal twaalf personen aangehouden en vastgezet. Het gaat hierbij om de huiseigenaren/huurders en wielknippers.

Uit verder onderzoek kwamen twee 29-jarige mannen uit Poortugaal in beeld als mogelijke organisatoren van de wielhokken. Agenten deden afgelopen maandag invallen bij de twee hoofdverdachten en hebben meerdere spullen in beslag genomen.

Drie woningeen en een garagebox in Rhoon en Poortugaal doorzocht. Hierbij zijn 5000 euro contant, een TV, merkkleding en –tassen, vier personenauto’s (Mercedes en Audi), twee jetski’s en een speedboot in beslag genomen. De verdachten zitten voorlopig nog vast en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.