Bij een coffeeshop in Leeuwarden is er ingebroken en zijn er joints buitgemaakt.

Het kabinet heeft gisteren aangekondigd dat onder meer coffeeshops tot 6 april gesloten blijven. Dit zorgde voor enorme rijen bij alle coffeeshops in heel Nederland. De meeste zaken waren dan ook binnen een uur volledig uitverkocht en zijn daarna dichtgegaan. Dat betekent dat veel gebruikers van hasj en wiet nu zonder voorraad zitten.

Een inbreker zag zijn kans schoon afgelopen nacht en heeft bij coffeeshop Relax aan de Tuinen een raam ingegooid om in ieder geval zijn voorraad enigszins aan te vullen. De dader nam meerdere voorgedraaide joints mee en sloeg op de vlucht. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar nog geen aanhoudingen verricht.

Het besluit van de kabinet om coffeeshops te sluiten gaat ervoor zorgen dat straatdealers de handel tot zeker 6 april gaan overnemen. Een aantal burgemeesters pleit er nu voor om een loketfunctie in te stellen voor coffeeshops zodat gebruikers hun hasj of wiet kunnen afhalen. Of het kabinet hier in meegaat valt nog te bezien. Tot dan zal je voor je voorraadje wiet/hasj bij een dealer moeten aankloppen.