Jongeren aangehouden in Zwijndrecht voor oplichting met bestelde pakketjes via webshops

De politie heeft in een grootschalig onderzoek naar oplichting via webshops en heling meerdere jonge verdachten aangehouden.

Er kwamen recent opvallend veel aangiftes binnen bij de politie over mensen die aangaven een aanmaning te hebben gekregen voor een product dat zij niet online hadden besteld. Daarop stelde de politie een onderzoek in dat leidde naar een groep jongeren die mogelijk betrokken waren bij de oplichting.

Het bleek dat er onder valse namen pakketten besteld werden bij diverse webshops. De daders onderschepten de bestellingen en namen deze in ontvangst. Vervolgens werden de goederen doorverkocht. De nietsvermoedende ‘bestellers’ kregen vervolgens ten onrechte te maken met incassobureaus. De slachtoffers zijn voor vele duizenden euro’s opgelicht.

De aangehouden jongens in de leeftijd van 16 tot 23 jaar komen uit Zwijndrecht en omgeving en worden verdacht van valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, oplichting en heling. Twee zitten er nog vast en het onderzoek gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.