Joran weer veroordeeld tot 28 jaar

Joran van der Sloot is in hoger beroep wederom veroordeeld tot 28 jaar celstraf voor de moord op Stephany Flores. Het gerechtshof in Lima bleef bij de straf van 28 jaar die ook eerder werd opgelegd door een lagere rechter in 2012.

In 2010 ontmoette Joran van der Sloot de jongedame in een casino in Lima. Nadat ze terug waren gegaan naar Joran’s hotelkamer doodde hij haar in een opwelling. Naar eigen zeggen werd hij kwaad omdat Stephany op zijn laptop artikelen had gelezen betreffende de spoorloos verdwenen Natalee Holloway.

Direct nam Joran de benen en deed een vergeefse poging om te vluchten. Hij nam Stephany’s geld, creditcards en auto mee. Het voertuig dumpte hij al snel en regelde een taxi die hem naar Chili bracht. Korte tijd later werd hij alweer opgepakt in Chili en uitgeleverd.

Overigens hangt hem nog een straf boven het hoofd en dit keer in de VS. De Amerikaanse justitie is voornemens om Van der Sloot te vervolgen voor het afpersen van Natalee’s moeder. Dus als hij klaar is met zijn 28 jaar detentie in Peru zal hij naar alle waarschijnlijkheid een enkeltje VS krijgen om daar zijn straf uit te gaan zitten voor afpersing. Wellicht zal het zo’n vaart niet lopen maar het ziet er in ieder geval niet rooskleurig voor hem uit.