© CNN

Journalist en cameraploeg CNN live tijdens uitzending aangehouden door politie

Een journalist en cameraploeg van nieuwszender CNN zijn live in een uitzending aangehouden door de politie.

De journalist Omar Jimenez deed verslag van de rellen in Minneapolis toen hij werd aangesproken door de politie. Ondanks het feit dat er een cameraploeg aanwezig was en de journalist zich identificeerde, ging de politie toch over op een aanhouding. De CNN-ploeg werd vastgezet en na ongeveer een uur weer vrijgelaten.

De politie wilde eerst niet vertellen waarom de cameraploeg en journalist werden gearresteerd. Later meldde de politie dat de aanhouding volgde omdat de crewleden niet weggingen, terwijl de politie dat wel zou hebben gevraagd. CNN reageerde boos op de aanhoudingen en noemt het een schending van de persvrijheid.

In Minneapolis zijn al enkele dagen hevige protesten gaande. De laatste dagen ontstaan er ook rellen en zijn meerdere zaken en een politiebureau in brand gestoken. De demonstranten zijn woest na de zoveelste geval van dodelijk politiegeweld tegen een zwarte man. Het slachtoffer, de 46-jarige George Floyd, overleed nadat een agent minutenlang zijn knie in zijn nek drukte en weigerde weg te halen.