Justitie in Breda heeft in het onderzoek naar de verdwenen Belg Johan van der Heyden een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

De 56-jarige Van der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 rond 20.30 uur zijn woning in Lint (België). Sinds die dag ontbreekt er ieder spoor van hem. De Belgische recherche onderzocht de zaak en het spoor leidde naar Nederland. Het witte busje van de Belg, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. Na de vermissing is die auto leeg teruggevonden in Den Bosch.

De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van der Heyden niet meer leeft. Op zaterdag 5 oktober 2019 werden in Nederland een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter als verdachten aangehouden. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de twee verlengd met 90 dagen. In België werd in juli een vrouw aangehouden die ook verdacht wordt van betrokkenheid.

De recherche gaat vandaag een buurtonderzoek houden op enkele specifieke locaties in Steenbergen. Hoewel beide verdachten in beperkingen zitten, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden, heeft de politie tijdens dit buurtonderzoek een aantal vragen onder meer over de auto van het slachtoffer die wellicht in Steenbergen gestaan heeft. Er is een beloning uitgeloofd van 15K voor de gouden tip.