© crime-nieuws.nl

Justitie eist 2,6 miljoen plus 80.000 euro van vier mannen voor runnen groot drugslab Velddriel

Vier mannen die verdacht worden van het runnen van een groot drugslab in Velddriel, kunnen naast een gevangenisstraf ook opdraaien voor een flinke financiële claim.

Het Openbaar Ministerie eist dat de verdachten niet alleen het geld terugbetalen dat zij met hun criminele activiteiten hebben verdiend, maar ook betalen voor het opruimen van de chemicaliën uit het drugslab. Deze nieuwe maatregel is sinds 1 juli 2022 van kracht. Het gaat om een bedrag van in totaal 2,6 miljoen euro en 80.000 euro voor de opruiming.

De verdachten stonden vandaag voor de Meervoudige Kamer in Arnhem. De officier van justitie eiste gevangenisstraffen van 3,5 tot 5,5 jaar, afhankelijk van de omvang van hun rol en hun justitiële verleden. Het drugslab werd op 15 juli 2022 ontdekt tijdens een politie-inval. Het lab was volop in werking en er stond 640 liter te borrelen terwijl twee verdachten in een slaapruimte naast het lab lagen te slapen. Naast de productieruimte en slaapruimte beschikte de loods ook over een keuken, kleding en een douchecabine.

Volgens de officier van justitie was de situatie in Velddriel levensgevaarlijk voor de verdachten zelf en anderen, zoals de nietsvermoedende personen in de omliggende woningen en het personeel en de bezoekers van de geitenhouderij/kaasmakerij op het terrein. De verdachten hebben volgens de officier van justitie iedereen in gevaar gebracht.