Justitie eist bijna 76.000 euro crimineel geld van politiemol Mark M.

Justitie eist bijna 76K van politiemol Mark M. uit Weert.

Dat geld heeft hij volgens de officier van justitie verdiend door drie jaar lang geheime informatie uit de politiesystemen door te verkopen aan criminelen. Volgens de verdachte gaat het niet om crimineel geld maar om geleend geld van zijn vriendin. Justitie gelooft dit niet en eist het complete bedrag van bijna 76.000 euro op.

Mark M. werd op 19 februari 2018 door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor onder meer schending van ambtsgeheimen, ambtelijke omkoping, witwassen en het voorhanden hebben van valse reisdocumenten. De rechtbank verbood verdachte daarnaast een publieke functie te mogen uitvoeren voor de periode van tien jaar. M. is in hoger beroep gegaan.

M. meldde zich na zijn veroordeling bij de politie, maar door een ’tikfout’ bij justitie kwam hij al snel weer vrij. Sindsdien is hij op vrije voeten. De man die bekendstaat als de politiemol was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Vermoedelijk zit hij in Oekraïne. De rechtbank zal over enkele maanden pas uitspraak doen inzake het terugbetalen van de 76.000 euro.