Justitie heeft mogelijk overval op underground bankier in Parijs voorkomen

Dinsdag 14 mei heeft de rechtbank in Rotterdam de voorlopige hechtenis verlengd van twee heren die verdacht worden van het voorbereiden van een overval op een zogenaamde ‘underground bankier’ in Parijs. Volgens justitie waren de mannen van plan om de bankier in zijn woonplaats Parijs te overvallen. Beide zijn eind vorige maand in Oegstgeest aangehouden.

Het gaat om een 36-jarige Amsterdammer en een 44-jarige Israëlier zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens het onderzoek heeft justitie meerdere gesprekken getapt tussen de twee verdachten. Volgens het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) zou naar voren zijn gekomen dat de verdachten versluierde telefoongesprekken voerden.

In die gesprekken zouden zij vermoedelijk het plan hebben besproken om hun slachtoffer bij zijn appartement in Parijs op te wachten. Vervolgens zouden ze hem uitschakelen middels een stroomstootwapen. Als dat allemaal goed was gegaan waren ze van plan hem in de kofferbak te stoppen waarna zij naar binnen zouden gaan en € 1.000.000,- buit zouden maken.

De vermeende overvallers werden zondagmiddag 28 april 2013 aangehouden alvorens zij hun plan ten uitvoer konden brengen. Gister verlengde de rechtbank hun voorlopige hechtenis met 30 dagen.

Bron: OM