VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
© Politie

Justitie onderzoekt rol van crimineel kopstuk ‘Piet Costa’ bij verdwijning/dood vermiste Naima Jillal

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de rol van vermeend crimineel kopstuk ‘Piet Costa’ bij de verdwijning en/of dood van Naima Jillal.

Dat meldt NRC. De 52-jarige vrouw is sinds 20 oktober vorig jaar vermist nadat ze in Amsterdam in een auto stapte. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat Jillal om het leven is gebracht. Mogelijke aanleiding voor de moord zou een verdwenen partij cocaïne zijn waar de vrouw verantwoordelijk voor werd gehouden.

De vermiste vrouw stond al onder belangstelling van de politie in verband met mogelijke betrokkenheid bij drugssmokkel. Hierbij zou ook Roger P. alias Piet Costa betrokken zijn geweest. Nu kijkt justitie of P. enige betrokkenheid heeft bij de verdwijning van Jillal. De verdenking komt volgens de krant voort uit analyse van een telefoonnummer.

P. zit op dit moment vast op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige smokkel en handel in blokken cocaïne. De 49-jarige man werd in juni aangehouden in Rotterdam. Daarnaast wordt hij ook verdacht van het opdracht geven voor het opzetten van martelcontainers die in het Brabantse Wouwse Plantage werden aangetroffen.

VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
© Politie