Justitie plukt onder meer € 125.000, Porsche Cayenne en Audi A7 bij henneptelers

Dinsdag 5 februari heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst, justitie, gemeente en Defensie twaalf invallen gedaan in Eindhoven, Geldrop, Schijndel en Nistelrode. Er zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht waarbij onder meer beslag is gelegd op contant geld en luxe goederen.

Bij de actie werkten het ‘hennepteam Oost-Brabant’ en het ‘Integraal Afpakteam Brabant’ nauw samen, waardoor crimineel vermogen gelijk geplukt kon worden.

De drie hoofdverdachten, twee mannen (43 & 46) uit Eindhoven en een man (41) uit Schijndel, worden allen verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die zich vooral gericht had op de grootschalige hennepteelt en handel.

Op twee plekken zijn in werking zijnde wietplantages aangetroffen. De grootste wietplantage (1250 planten) werd ontdekt aan de Loosbroekseweg in Nistelrode. Tevens werd in een bedrijfspand aan de Ondernemingenweg in Eindhoven kweekapparatuur aangetroffen en in beslag genomen.

In totaal is er rond de € 125.000 aan contanten gevonden en in beslag genomen. Ook zijn vier auto’s, waaronder  een Porsche Cayenne en een Audi A7, direct in beslag genomen en afgevoerd. Daarnaast is er beslag gelegd op enkele luxe goederen zoals dure damestassen, een boot, een motor en wat quads.

Dit alles is zeer waarschijnlijk over een paar maanden te koop op de marktplaats van de overheid domeinenrz.nl. Wat ik me wel afvraag is wat de politie/justitie doet met kleren en tassen die ze plukken van verdachten. Die staan in ieder geval niet op domeinenrz.nl.

Wat doet politie/justitie met kleding, tassen en sieraden die ze plukken van verdachten?

Bron: Politie