Het Openbaar Ministerie (OM) wil miljoenen euro’s plukken van de corrupte douanier Gerrit G. (57) uit Kwintsheul. Het gaat om een bedrag van bijna 3,5 miljoen euro.

De voormalig douanier is in juli van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar omdat hij grote ladingen cocaïne zou hebben doorgelaten tegen betaling. Tegen de man was 16 jaar geëist omdat hij gezien wordt als de spil in een groot drugssmokkelnetwerk.

G. liet containers niet alleen door maar hij adviseerde de drugssmokkelaars ook welke deklading het beste was om drugs het land binnen te krijgen. Tijdens zijn aanhouding werd in zijn woning een tas gevonden met 1,3 miljoen aan contanten. Nu wil het OM dat G. een ontnemingsvordering gaat betalen van 3.479.417,00 euro.

Medeverdachte Dennis van den B. (46) moet als het ligt aan justitie 2.133.249,00 euro betalen. Van den B. kreeg 10 jaar opgelegd in deze zaak. Hij wordt ervan verdacht de douanier te hebben omgekocht en zodoende grote partij cocaïne te hebben binnengehaald.