ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Justitie wist in 2017 al dat Mocro Maffia kopstuk familieleden van verraders zou gaan liquideren’

Justitie blijkt in 2017 al op de hoogte te zijn geweest van mogeijke wraakplannen van de gezochte Mocro Maffia kopstuk Ridouan T. om familieleden van ‘verraders’ te liquideren.

Dat meldt Het Parool op basis van PGP-berichten die de krant heeft ingezien. Er is veel fout gegaan inzake de beveiliging van de familie van kroongetuige Nabil B. ondanks dat het OM dus op de hoogte was van wraakplannen. Hierdoor is de onschuldige broer van Nabil doodgeschoten. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf. De man heeft geen namen genoemd van betrokkenen.

In een uit 2017 onderschepte PGP-bericht zou de gezochte verdachte hebben geschreven dat naast de verraders hij ook hun ‘kinderen, moeders, zussen, vaders naar de hel ging sturen’. Ondanks dat dit bericht in het dossier zat is de familie van de kroongetuige niet goed beveiligd. De kroongetuige wilde daarnaast niet dat bekend zou worden gemaakt dat hij verklaringen had afgelegd over T. tot de verdachte was opgepakt. Om onverklaarbare redenen maakte het OM de deal bekend en nog geen week later werd de broer van de kroongetuige geliquideerd.

Het OM houdt T. en een groep rondom de verdachte verantwoordelijk voor een reeks liquidaties. Het gaat onder meer om de liquidatie van Samir Erraghib en de foute liquidatie van Hakim Changachi. Daarnaast wordt de groep verdacht van grootschalige internationale drugshandel- en smokkel. Er is 100.000 euro uitgeloofd die leidt tot de aanhouding van de vermeende Mocro Maffia kopstuk.