ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Justitie wist jaren geleden al van mogelijk criminele contacten advocaat Ridouan Taghi’

De neef en advocaat van Ridouan Taghi, Youssef T., zou jaren voor zijn aanhouding al verdacht zijn geweest in verband met mogelijke contacten met de criminele organisatie.

Dat blijkt uit onderzoek van het AD en Follow the Money. Daaruit blijkt dat justitie hiervan al sinds 2018 op de hoogte was. Desondanks kon de raadsman zijn neef en cliënt Ridouan bezoeken in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Of de informatie ook gedeeld is met d directeur van de gevangenis is niet bekend. Het OM geeft toe op de hoogte te zijn geweest maar dat de informatie destijds te weinig was om hem toegang te ontzeggen tot zijn cliënt, Ridouan Taghi.

De voormalige advocaat Youssef T. wordt verdacht deelname aan een criminele organisatie die zich richt op drugshandel, witwassen en het voorbereiden van liquidaties. Taghi zelf hoorde enige tijd geledem levenslang tegen zich eisen. Vier medeverdachten moeten ook levenslang de cel in als het aan het OM ligt. In het Eris-proces is een moordcommando van motorclub Caloh Wagoh veroordeeld voor het uitvoeren van liquidaties. Deze werden volgens het OM uitgevoerd in opdracht van Taghi. De leider van Caloh Wagoh heeft samen met twee medeverdachten levenslang opgelegd gekregen.