Justitie ziet link tussen Gwenette M. en liquidaties Staatslieden

ABC’er Gwenette M. en drie medeverdachten blijven vooralsnog in voorlopige hechtenis. Volgens justitie waren Gwenette en zijn medeverdachten een liquidatie aan het voorbereiden.

In een pro forma-zitting voor de rechtbank in Amsterdam bleek dat het OM een link ziet tussen Gwenette en de liquidatie van Youssef en Saïd afgelopen december in de Staatsliedenbuurt.

Bij M. zou een papiertje zijn gevonden met daarop een kenteken. Volgens officier van justitie Hans Oppe is die kenteken te linken aan één van de twee mannen die achterin hebben gezeten in de Range Rover ten tijde van de liquidatie. Dit zou volgens hem een aanwijzing kunnen zijn dat Gwenette het gemunt had op de inzittenden van de Range Rover.

Gwenette heeft een hele andere verklaring voor de aantekening. Volgens hem zou hij na de moord op zijn vriend, Najib alias Bobo, een tijdlang zijn gevolgd door een auto met die kenteken. Daarom zou hij het genoteerd hebben.

De advocaten van de verdachten vinden allen dat er niet genoeg bewijs is om de voorlopige hechtenis te verlengen. Daar was de rechtbank het niet mee eens en de vier mannen blijven vooralsnog in voorlopige hechtenis.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl