Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Juwelier Antwerpen afgeperst voor 1,8 miljoen ‘in opdracht kopstuk Caloh Wagoh motorclub’

In België zijn een groep Nederlanders aangeklaagd in verband met afpersing van een Antwerpse juwelier.

De juwelier met de initialen E.A. deed in januari 2019 aangifte bij de politie in verband met afpersing. De man had in Hotel Leopold een afspraak met een aantal mannen die vertelden dat ze een schuld van 1,8 miljoen euro kwamen innen. Volgens Belgische media deden de vijf verdachten dit in opdracht van Greg R. (72), een kopstuk van motorclub Caloh Wagoh.

De juwelier gaf de mannen een horloge als onderpand en er werd een nieuwe afspraak gemaakt om de rest van het geldbedrag te betalen. Het slachtoffer is naar de politie gegaan en er werd een onderzoek gestart. Bij de volgende afspraak was de recherche aanwezig in de lobby van het hotel. Toen de geldeisers, twee Nederlanders, arriveerden werden ze aangehouden op verdenking van afpersing.

De Caloh Wagoh kopstuk Greg R. zat op dat moment al vast op verdenking van betrokkenheid bij liquidaties in het Eris-proces. De verdachten ontkennen betrokken te zijn bij afpersing. Tegen kopstuk R. werd vier jaar cel geëist door het parket in Antwerpen. De twee andere verdachten hoorden twee jaar tot vier jaar tegen zich eisen.