De man die in het Limburgse Roosteren is doodgeschoten door de politie zou van plan zijn geweest een gedetineerde met een helikopter te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

De politie heeft in een persconferentie bekendgemaakt dat er is geprobeerd om een man uit de gevangenis van Roermond te bevrijden. Diegene zit daar vast vanwege betrokkenheid bij liquidaties in het Amsterdamse criminele milieu.

De Amsterdamse recherche had informatie binnengekregen over de mogelijke uitbraak en observeerde de verdachten. Het vermoeden was dat ze een helikopter wilden kapen. Dit is verijdeld door een arrestatieteam waarbij één van de verdachten is neergeschoten en overleden.

Drie personen zijn aangehouden en naar anderen wordt nog gezocht. De recherche weet om wie het gaat en is naarstig op zoek naar de mannen. Wie degene is die bevrijd zou worden is niet bekend. De politie wil (nog) niet bekendmaken om wie het precies gaat.

Volgens verschillende bronnen zit Benaouf A. gedetineerd in Roermond. Hij is één van de hoofdrolspelers in de Mocro Maffia oorlog die al een tijdje gaande is. In 2012 overleefde hij een liquidatiepoging in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Of hij ook de gedetineerde is die bevrijd zou worden door de groep gewapende mannen wil de politie niet zeggen.