Een kapper uit Amsterdam blijkt te zijn doodgeschoten terwijl zijn kindje op de achterbank zat.

Het slachtoffer de 34-jarige Seif Ahmed werd op 1 oktober rond 17.15 uur aangetroffen in een auto op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Duivendrecht. De vondst werd gedaan naar aanleiding van een melding dat iemand bewegingsloze man in auto zag zitten.

De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan en treffen de zwaargewonde Seif Ahmed aan in de auto. Hij wordt diect gereanimeerd maar helaas mocht dat niet baten en de man is ter plekke overleden. Op de achterbank van de auto zit een jong kindje. Dit peutertje is gelukkig ongedeerd. Al snel blijkt het om een kind van het slachtoffer te gaan en hulpverleners dragen dit kindje op een later moment over aan de moeder.

Na onderzoek blijkt het slachtoffer om het leven te zijn gekomen door een schotwond. De recherche houdt rekening met alle scenario’s waaronder een mogelijke zelfdoding. Naar mate het onderzoek vordert wordt dit scenario steeds onwaarschijnlijker en inmiddels denken politie en justitie aan een misdrijf. De recherche is nu op zoek naar mensen die meer weten omtrent het motief om de man te vermoorden.

Het slachtoffer, de 34-jarige Seif Ahmed kwam uit Egypte, maar woonde en werkte de afgelopen jaren in Amsterdam. Seif was vooral actief als kapper in Amsterdam-West. Hij was geen bekende van politie en justitie.