Keel advocate doorgesneden

In Marseille is vrijdag een advocate dood gevonden in haar kantoor in het centrum van de stad. De dame in kwestie, Raymonde Talbot, werd uitgestrekt achter haar bureau gevonden.

Vrijdag ging de ‘partner’ van Talbot naar hun kantoor in de winkelstraat Rue Saint-Ferreol, de bekendste winkelstraat van Marseille. Daar vond hij het stoffelijk overschot achter een bureau. Eerst werd nog getwijfeld of het wél om een moord zou gaan, maar na uitgebreid onderzoek is de officier van justitie er van overtuigd dat de advocate door een misdrijf om het leven is gekomen.

De keel van Talbot was doorgesneden en ze had verschillende verwondingen aan haar rug en sleutelbeen. Er is geen wapen aangetroffen in het kantoor. De politie is druk bezig met een buurtonderzoek en het bekijken van de videobeelden van vijf camera’s in de winkelstraat. Dat zal een grote uitdaging worden voor de onderzoekers, omdat het erg druk was in de winkelstraat omdat mensen al begonnen zijn met hun kerstinkopen.

Wat de motief zou zijn weet de politie niet. In Franse media wordt gespeculeerd dat de moord te maken heeft met afrekeningen in het criminele milieu.