Kickbokser Jamal Ben S. die gepakt werd bij operatie Sky ECC PGP’s weer op vrije voeten

Kickbokser Jamal Ben S. die gepakt werd bij de grote actie rond Sky ECC PGP-telefoons, is weer op vrije voeten.

Begin maart werd de kickbokser aangehouden in de operatie rond Sky ECC. In zowel Nederland als in België werden invallen verricht en een groot aantal verdachten aangehouden. Ben S. is eigenaar van een telefoonzaak in Antwerpen die de PGP-toestellen van Sky verkocht. Daarnaast zou hij gesponsord zijn door het bedrijf.

Volgens justitie in België zou de kickbokser lid zijn geweest van een criminele organisatie. Er zijn meerdere resellers van Sky ECC op dezelfde gronden aangehouden. De kickbokser zelf ontkent deelname aan een criminele organisatie en is zich van geen kwaad bewust. Het verkopen van de toestellen is in in principe niet illegaal. Hoe justitie wil gaan bewijzen dat het in zijn geval anders is, valt nog te bezien.

Bij operatie Sky werden in België en Nederland grote politieacties gedaan in verband met het hacken van Sky ECC. In de regio Antwerpen vielen agenten zeker 200 panden binnen voor doorzoekingen. Ook in Nederland werden invallen verricht bij verschillende verdachten. In Rotterdam werd in een woning 75 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro cash aangetroffen. De politie zegt toegang te hebben tot enorme hoeveelheid Sky ECC berichten en verwacht meer aanhoudingen te verrichten.