© Politie

Kilo’s harddrugs gepakt en arrestaties bij inval in drugspand Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft woensdagnacht een grote hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen en acht verdachten aangetroffen bij een inval in een drugspand. Het gaat om in totaal 21 kilogram.

Agenten constateerden eerder deze week verdachte omstandigheden rondom een woning aan de Eric Kropstraat. De politie stelde een nader onderzoek in en ging woensdag posten bij het pand.

Op het moment dat ’s nachts een taxichauffeur de woning inging en korte tijd later verliet met een grote boodschappentas, controleerden zij hem. In de tas zat 11 kilo harddrugs. Hij en een andere inzittende van de auto werden gearresteerd.

De politie doorzocht de woning en trof naast tien kilo harddrugs ook een vuurwapen aan. De drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Twee personen die in de woning waren én vier personen in de omgeving van het gebouw, zijn ook gearresteerd.

Het gaat om mannen in de leeftijd van 17 tot 35 jaar oud uit Rotterdam en zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een Mercedes en een Audi zijn afgepakt van de verdachten. De Rotterdamse recherche onderzoekt de zaak.