© Crime-Nieuws.nl

Kilo’s wiet en bankrekeningen in beslag na vondst tientallen joints bij verkeerscontrole Groningen

De politie heeft na de vondst van tientallen joints in een scooter in Groningen meerdere kilo’s wiet en bankrekeningen in beslag genomen.

Op woensdag 3 februari troffen agenten tijdens een verkeerscontrole een hoeveelheid wiet aan in een scooter. Het ging om tientallen joints. In het vervolgonderzoek werden vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en medicijnen aangetroffen en in beslag genomen.

Samen met het Openbaar Ministerie werd op basis van het bezit van softdrugs en de verdenking van het handelen in drugs een onderzoek naar witwassen ingesteld. Bij meerdere doorzoekingen in twee woningen, een garagebox en een boot in Groningen werden drie (scherpe) vuurwapens, munitie, 5 kilo softdrugs en 6000 pillen (geneesmiddelen) in beslag genomen.

Daarnaast werd beslag gelegd op 1000 euro aan contant geld, een boot, een scooter, bankrekening(en) en overige vermogensbronnen, omdat misdaad niet mag lonen, aldus een woodvoerder. Na financieel onderzoek van de bankrekeningen wordt de Stadjer ervan verdacht dat hij met criminele activiteiten geld heeft verdiend en ook geld heeft wit gewassen. De man is meerdere keren gehoord en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.