Gevaarlijke reacties geplaatst inzake liquidaties

Het onderzoek naar de mislukte liquidatie op de Poortdreef in Almere is overgenomen door een Amsterdams rechercheteam. De liquidatiepoging staat niet op zich en wordt in verband gebracht met recente liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Op AT5 zijn een aantal reacties geplaatst waar mogelijke betrokkenen met naam en toenaam worden genoemd. 

Het slachtoffer van de meest recente liquidatiepoging zou de 26-jarige Chahid Y. uit Weesp zijn. Uit de reacties valt af te leiden dat de liquidatiepoging op hem niet op zichzelf staat en te maken heeft met de onderwereldoorlog waar al zeker tien mensen in zijn geliquideerd.

Toen Gwenette Martha op 22 mei op de Amsterdamseweg in Amstelveen geliquideerd werd door drie schutters was hij net de shoarmazaak met Chahid Y. uitgelopen toen het vuur op hem werd geopend. Martha werd doorzeefd en stierf ter plekke. Y. kon heelhuids ontkomen. Dit meldt Het Parool.

Zoals het er nu naar uitziet is het uitlokken en beschuldigen van mensen weer begonnen. Eerst hadden we KING die mensen beschuldigde en namen noemde inzake liquidaties op meerdere websites. Vervolgens hadden we KING IS BACK die namen publiceerde na de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. En nu hebben we Peter3434 die namen noemt en mensen beschuldigd middels reacties op AT5.

Peter3434 lijkt veel te weten of doet alsof hij veel weet van de conflicten en recente liquidaties. Zo zou volgens een reactie op AT5 Tarik El Idrissi geliquideerd zijn omdat hij tegen iemand was aangelopen bij een feest en geen excuses had aangeboden. De recherche heeft hoogstwaarschijnlijk met zeer grote belangstelling de inmiddels verwijderde reacties gelezen. Het toelaten van zulke reacties zonder de namen te verwijderen lijkt ons zeer gevaarlijk. Mensen kunnen alleen al door genoemd te zijn in een reactie worden geliquideerd uit voorzorg.