Kisten met onklaar gemaakte vuurwapens verdwenen uit politiebusje op A6

De politie heeft kisten met oefenwapens verloren op de A6.

De politie is dringend op zoek naar drie kisten die zaterdagochtend vermoedelijk uit een politieauto zijn gevallen. In de kisten zitten oefenwapens van de politie. De wapens zijn onklaar gemaakt en gemarkeerd. Voor de politie is het van groot belang dat de kisten en de inhoud snel weer terecht zijn, aldus een woordvoerder.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrekt een medewerker van de politie uit Lelystad. In het busje waarin hij reed lagen drie kisten met oefenwapens. De agent rijdt vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort. Bij de oprit naar de A6 ontdekt hij dat de achterdeur van de bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open staat. De agent zet direct de auto langs de weg en constateert dat de kisten verdwenen zijn. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele goederen uit de bestelbus teruggevonden maar de drie kisten zijn niet meer aangetroffen. Getuigen die iets gezien of gevonden hebben worden opgeroepen om zich te melden.