Klachten over wietgeur leiden naar vondst van 240 kilo

Na meerdere klachten over een wietgeur in en rondom een woning in de wijk Middenhoven in Amstelveen stuitte de politie donderdag 14 februari op een grote drugsopslag. In de woning werd ruim 240 kilo softdrugs gevonden. De 41-jarige huurder van de woning is aangehouden. Dat meldt de politie.

Er werd een onderzoek gestart naar de bewuste woning nadat omwonenden steevast hadden geklaagd over een zéér doordringende wietgeur rondom de woning. Bij een eerste onderzoek was van buitenaf niets te zien in de woning.

Uit informatie van de gemeente bleek niemand ingeschreven te staan op het betreffende adres. De eigenaar van het pand woonde zelf ergens anders en had geen sleutels van de woning. Hij vertelde dat hij het huis al maanden verhuurd aan een 41-jarige Amsterdammer.

Daarop maakte de politie op donderdag 14 februari een afspraak met de huurder om samen rond te kijken in de woning. Zo gezegd zo gedaan en op valentijnsdag gingen de politie en de huurder samen de woning binnen.

Eenmaal binnen zagen zij in de woonkamer allemaal dozen, tonnen en gesealde plastic tassen staan. Deze waren allen zichtbaar gevuld met wiet toppen en blokken hasj. Op de eerste verdieping bevonden zich verschillende kamers die allen vol stonden met verschillende soorten softdrugs.

Op zolder werd een zogenaamde kweektent aangetroffen. In en naast de tent lagen plastic tassen die vol zaten met nog meer wiet toppen. Ook lagen er enkele hasj plakken en tientallen voorgedraaide joints in de woning. Duidelijk een opslag huis voor softdrugs alvorens het verkocht wordt aan coffeeshops.

In totaal is er 240 kilo softdrugs aangetroffen in de woning.

Bron: Politie