© Politie

Klappen en kopstoot voor politieagenten bij aanhouding agressieve man in Den Haag

In Den Haag hebben twee politieagenten klappen en een kopstoot gekregen bij een aanhouding.

Rond 00.10 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kregen agenten een melding dat er op de Loevesteinlaan ter hoogte van de Genemuidenstraat een man met een baksteen een bromfiets vernielde. De melder gaf verder een signalement van deze man en verklaarde dat de man inmiddels was opgestapt op de bromfiets en zonder verlichting was weggereden.

Na een onderzoek en een zoekactie in de directe omgeving zagen agenten de man in de Genemuidenstraat rijden. De agenten gaven de verdachte een stopteken, die hij negeerde. Korte tijd later zagen de agenten op de hoek van de Loevesteinlaan met de Melis Stokelaan de bromfiets op de grond liggen, de man stond er naast. Daarop hielden de agenten de 41-jarige man staande.

De man was direct verbaal zeer agressief tegen de agenten en gaf plotseling een vuistslag in gezicht van één van de agenten. De agent viel vervolgens hard op zijn rug, kwam op de grond terecht en raakte gewond aan beide armen en gezicht. De andere agent probeerde de verdachte verder onder controle te houden en gebruikte daarbij pepperspray. De verdachte rende vervolgens het Melis Stokepark in. Toen één van de agenten de noodknop van zijn portofoon had ingedrukt kwamen meerdere agenten ter hulp. Ook bij de tweede poging de verdachte aan te houden bleef deze zich enorm verzetten en was verbaal zeer agressief. De verdachte maakte daarbij schoppende bewegingen in de richting van de agenten.

Toen de man geboeid voor transport naar een politieauto werd gebracht zag hij kans om een agent een harde koopstoot te geven. Deze agent voelde direct een hevige pijn in zijn gezicht, meldt de politie. De politieagent is vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een hersenschudding had en een zwelling in het gezicht. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De verdachte zit vast en de recherche onderzoekt de zaak.