Klappen voor politie tijdens controle horecagelegenheid inzake coronamaatregelen na tip

In Oud-Vossemeer hebben agenten klappen gekregen tijdens een controle in een horecagelegenheid inzake overtreding van de coronamaatregelen.

Agenten en buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Tholen waren zondagmorgen vroeg voor een gezamenlijke controle aan de Ring, omdat diverse meldingen waren gedaan dat in een bepaalde horecagelegenheid de coronamaatregelen niet werden nageleefd.

Bij aankomst werd, volgens de politie, de toon gelijk gezet. Toen agenten vertelde dat ze kwamen controleren, probeerde de eigenaar onmiddellijk de deur van de zaak te sluiten. Kort hierop beledigde hij de agenten. Ook haalde hij uit en sloeg een van de agenten. De man is daarop aangehouden.

In de horecazaak zat een man die tijdens de aanwezigheid van de controleurs een agent voortdurend beledigde. Hij werd hierop tevergeefs aangesproken. Ook hij is onder hevig verzet aangehouden. Het bleek te gaan om een 55-jarige man uit Sint Philipsland.

Beide verdachten zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden zondag verhoord. De agenten hebben aangifte gedaan van belediging en mishandeling.