Kledingzaak met exclusieve merkkleding voor 15de keer doelwit criminelen

Bij een kledingzaak in Woerden die exclusieve merken verkoopt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ramkraak gepleegd met een Jaguar. Het is niet de eerste keer dat de eigenaar slachtoffer is van diefstal. De ramkraak met de Jaguar was maar liefst inbraak nummer vijftien.

De daders ramden met een gestolen Jaguar de voordeur van het pand aan de Voorstraat. Door de klap was de deur helemaal ontzet en alle winkelruiten sneuvelden. De eigenaar had de afgelopen weken al twee keer eerder te maken gehad met een inbraak. In totaal is de zaak maar liefst vijftien keer doelwit geweest van criminelen.

Na de ramkraak gingen de daders er vandoor in de gestolen Jaguar. Agenten keken in de omgeving uit naar verdachten en zagen het voertuig rijden. Toen ze de bestuurder probeerde te stoppen kwam het tot een aanrijding met de politieauto. De twee inzittenden sloegen vervolgens al rennend op de vlucht. Eén van de twee, een 19-jarige Amsterdammer, kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De tweede verdachte is spoorloos.